23948sdkhjf

FOA varsler sympatikonflikt mod nemlig.com

- FOAs hovedbestyrelse har i dag vedtaget at varsle sympatikonflikt til støtte for 3Fs konflikt mod nemlig.com og deres moderselskab. Sympatikonflikten træder i kraft den 15. august 2021.

Det oplyser FOA i en pressemeddelelse. 

- 3F kæmper en vigtig kamp. Og har anmodet FOA om sympatikonflikt for en række faggrupper til støtte for deres sag. Det kald svarer FOA naturligvis, siger Mona Striib, forbundsformand for FOA.

Baggrunden for konflikten mellem 3F og en række vognmænd, der kører for nemlig.com, er urimelige arbejdsforhold og manglende overenskomster for nemlig.coms chauffører. 

Nægter modtagelse

Sympatikonflikten vil omfatte de områder, hvor 3F og FOA har fælles overenskomster og betyder helt konkret, at de FOA-medlemmer i kommunerne og regionerne, der er omfattet af konflikten, vil nægte at modtage varer, der kommer med biler fra nemlig.com.

Konflikten er dermed ikke rettet direkte mod nemlig.com, for de har ikke ansat chaufførerne. Chaufførerne er i stedet ansat af selvstændige vognmænd. 3F har siden udvidet konflikten med en sympatikonflikt mod nemlig.com og deres moderselskab. Det er den konflikt fagforbundet FOA nu tilslutter sig efter anmodning fra 3F.

FOA afsender sit sympatikonfliktvarsel i forhold til KL og RLTN (regionerne) torsdag den 15. juli til ikrafttræden den 15. august 2021.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094