23948sdkhjf

Golfforhandler solgt til investeringsfond oven på rekordår

Der blev sidste år langet usædvanligt mange køller, sko og kasketter over disken hos landets største forhandler af golfudstyr, Golf Experten, der nu er kommer på svenske hænder.

Det skriver Børsen.

I et nyt årsregnskab er bruttofortjenesten vokset fra 26 mio. i 2019 til 46,4 mio. kr. sidste år, mens bundlinjen blev mere end tredoblet. Før skat landede årets resultat på 25,4 mio. kr. sammenlignet med 6,3 mio. kr. året forinden.

Lidet overraskende kategoriserer Golf Expertens ledelse i årsrapporten resultatet som tilfredsstillende, og til Børsen fortæller adm. direktør og stifter Kim Johansen, at det gode resultat ikke mindst skyldes en succesfuld sammenlægning med Pro Golf Scandinavia, som Golf Experten overtog i 2018.

Og den positive udvikling er blevet bemærket på den anden side af sundet. Her har den svenske investeringsfond Röko valgt at købe 80 pct. af aktierne i selskabet, der tidligere havde Kim Jensen som majoritetsindehaver. Fremover vil stifteren i stedet dele ejerskabet af de 20 pct. med to andre ledende medarbejdere.

 Ifølge Kim Jensen har han valgt at sælge majoriteten for at sikre videreførelsen af selskabet, som han stiftede i 2007, og som ingen af hans børn har lyst til at drive videre.

– Så salget skal egentlig bare sikre en fortsat engageret ejer. Og Röko har stor erfaring med virksomheder som vores. Det er et rigtigt godt match, udtaler han til Børsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.159