23948sdkhjf

Dyrevelfærd koster

Nye EU-regler har siden årsskiftet givet høns et bedre liv. De har fået mere plads i burene. Men dyrevelfærd koster, så forbrugerne må forvente, at fødevarer, hvor æg indgår i produktionen, bliver dyrere.
De nye EU-regler har hurtigt skabt kaos hos mange fødevarevirksomheder. Virksomheder, der bruger æg i produktionen, kan ikke få den mængde æg, de skal bruge, og det betyder igen kraftigt forhøjede priser på æg.

Den situation oplever den danske kageproducent Dan Cake i Give. Her har man desværre ikke adgang til den mængde æg, man har brug for, og prisen på de æg, fabrikken kan skaffe, er kun gået en vej i de sidste par måneder med op til en tredobling.

– Det er en meget vigtig råvare for os sammen med mel og sukker. Vi har desværre været nødt til at tilpasse os det begrænsede udbud og lukke nogle produktionslinjer, uheldigvis i en periode med meget stor ordrebeholdning, og samtidig kolliderer det med lancering af nye produkter, hvilket er katastrofalt for os, siger Harald Sand Kjærgaard, salgs- og marketingdirektør i Dan Cake.

Læs mere i Dansk Handelsblad.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095