23948sdkhjf

Billi Bi i modvind efter ejers blackface-fest

Det danske skomærke Billi Bi er kommet i modvind på sociale medier. Det sker, efter virksomhedens direktør, Carsten Friis, i weekenden holdt en fødselsdagsfest for sin søn.

Temaet for festen var Quentin Tarantino-filmen Django Unchained, og i den anledning var der ansat en mand til at tage imod gæsterne.

Baggrunden for kritikken går på, at denne mand var malet brun i huden - altså blackface - og iført lænker som en slave og bar en afro-paryk.

Har lukket kommentarspor

Dette har fået de sociale medier op at køre, især efter Instagram-profilen 'deltidsaraber' rettede en kritik af festen, temaet og manden med blackface.

Efter opslaget gik viralt på Instagram modtog Billi Bi megen kritik, og flere opfordrede til boykot af virksomheden. Det har ført til, at Billi Bi nu har lukket for kommentarsporene på deres Instagram, idet de flød over med negative kommentarer.

Overfor Ekstra Bladet har Carsten Friis udtalt, at han er ked af kritikken og føler sig misforstået.

- Enkelte billeder kan misforstås, og det er jeg oprigtigt ked af. Det har på ingen måde været min hensigt at støde andre eller være respektløs og jeg beklager dybt. Jeg tager afstand fra racisme.

- Jeg fortryder valg af festtema og beklager inderligt, at der er nogen, der føler sig stødt på baggrund af festens tema. Jeg påtager mig det fulde ansvar, siger Carsten Friis til avisen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093