23948sdkhjf

Kun hver anden arbejdsulykke anmeldes

Hen mod 400 unge under 18 år kommer hvert år til skade i et supermarked eller en anden butik, men kun halvdelen af ulykkerne bliver anmeldt.
– Vi ved fra skadestuetal, at der er en stor underrapportering, og regner med, at kun omkring halvdelen af alle arbejdsulykker bliver anmeldt, siger Anders Christensen fra Arbejdstilsynet.

Ifølge Arbejdstilsynets tal kom 185 unge under 18 år i 2010 til skade under arbejdet i et supermarked, hos en købmand eller i en anden butik. Det svarer til fire ud af 1.000 ungarbejdere. Blandt de unge mellem 18 og 24 år, der typisk har mange flere timer på arbejdsmarkedet, blev der anmeldt 582 ulykker, hvilket svarer til knap ni ud af 1.000.

Mange af de unge skærer sig på hobbykniven, når de pakker varer ud. Andre falder og forstuver en fod eller en hånd. For en stor gruppe af de unge er belastningen psykisk, og ud af dem har tre ud af fire været udsat for et røveri.

– Men hvis en medarbejder har været udsat for et røveri uden at blive sygemeldt, vil skaden heller ikke fremgå af vores statistik, siger Anders Christensen.

Læs mere i Dansk Handelsblad.
Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078