23948sdkhjf

Føtex indgår samarbejde med TooGoodToGo: Vil spare 400 ton madspild væk

Fra 31. august påbegynder et nyt samarbejde mellem Føtex og madspildsappen TooGoodToGo.

Ligesom mange andre supermarkeder har succes med at spare på madspildet ved at være med i TooGoodToGo, så kommer Føtex nu med på bølgen, så overskydende varer fra de 107 butikker landet over fremover vil kunne købes i appen.

Man regner med, at der i hvert varehus i gennemsnit vil blive solgt 10 til 12 lykkeposer hver dag, som kunderne kan bestille gennem appen. Det glæder landechef i TooGoodToGo, Heidi Boye.

- Ifølge Miljøstyrelsen ryger der hvert år mere end 814.000 tons spiseegnet mad i de danske skraldespande, og detail- og engros-segmentet tegner sig alene for 96.000 tons. Der er derfor behov for en indsats. Og der er ingen tvivl om, at vi i samarbejde med Føtex kan gøre en markant forskel. Føtex kommer til at toppe listen over antal udbudte lykkeposer per varehus, når vi ser samlet på Too Good To Go’s samarbejdsaftaler i detailsegmentet. Så vi er meget begejstrede, siger hun.

Samarbejdet er blevet til virkelighed, efter TooGoodToGo har haft et pilotprojekt kørende i 7 måneder, hvor der er blevet solgt 3400 lykkeposer.

Med det in mente har de sat sig et nyt mål om at sælge 35.000 lykkeposer det første år med samarbejdet.

- Som en af landets største dagligvarekæder er det vigtigt, at vi tør gå forrest og påtage os et ansvar - og det er en rolle, føtex gerne tager på sig. Ved udgangen af 2019 halverede vi vores madspild, men vi vil gerne hæve barren yderligere og stiler derfor nu mod en samlet reduktion på 75 procent inden 2030. Og hér spiller det nye samarbejde med TooGoodToGo jo rigtig godt ind, så vi satser stærkt på at udbygge det yderligere i den kommende tid, siger Føtex-direktør Anja Madsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172