23948sdkhjf

Toms køber tysk chokoladeproducent

Den danske slikproducent realiserer nu planerne om vækst gennem opkøb i udlandet ved at købe tyske Hanseatische Chocolade.
Toms Gruppen har købt den privatejede, tyske chokoladeproducent Hanseatische Chocolade.

Det skriver Børsen, som anslår købsprisen til at ligge omkring 200 mio. kr.

Hanseatische Chocolade, der har hjemme i Werder, er kendt for mærkerne Hachez og Feodora.

- Mærkerne er interessante, og deres fabrik i Bremen giver os mere konkurrencekraft, idet de har billigere produktion og arbejdskraft, end vi har i Danmark, siger Jesper Møller, administrerende direktør i Toms, som luftede planerne om et udenlandsk opkøb for et år siden i forbindelse med offentliggørelsen af årsrapporten for 2011.

Med det tyske opkøb kommer Toms op på en samlet omsætning i nærheden af 1,8 mia. kr., hvoraf Hanseatische Chocolade står for cirka 360 mio. kr.

Dermed nærmer Toms Gruppen sig det tidligere mål om en omsætning i 2012 på 2 mia. kr., som dog blev sløjfet i 2010. Ledelsen vil nu sætte sig ned og finde ud af, hvad opkøber betyder for Toms Gruppens fremtid.

- Nu skal vi sætte os ned og finde ud af, hvordan vi kan bruge det. Det kan i hvert fald give os mere salg i Tyskland. På den lidt længere bane skal vi se på, om det også kan bruges til at skabe gennembrud på vækstmarkeder som Rusland og i Asien, siger Jesper Møller.

Toms Gruppen opkøbte endvidere et pakkeri i Polen sidst på året i 2011.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11