23948sdkhjf

Plantorama-filial udvider og bliver landets største

Havecenter-kæden Plantorama har de seneste år fået øget konkurrence efter især Billigblomst er kommet ind som en konkurrent.

Men det sætter ikke en stopper for Plantorama, der selv har store planer. Det indebærer blandt andet, at kæden nu vil udvide deres center i Hillerød med yderligere 4800 kvadratmeter

Det vil få havecentret op på samlet 14.000 kvadratmeter, så det bliver landets største havecenter. Der kommer selvsagt til at være mere plads til blomster og planter, og udover mere plads til planterne etableres der også legeområde til børnene, og et større udstillingsområde til havemøbler.

Centret skal også være mere bæredygtigt, og i den forbindelse er der taget stilling til, hvor energien skal komme fra. Der bliver opsat 600 solcellerpaneler, som kan generere 180.000 kWh om året.

- Vi bruger LED-lys og forventer, at de nye solceller kommer til at dække omkring halvdelen af centerets samlede strømforbrug. Derudover øger vi også kapaciteten, så vi kan opsamle endnu mere regnvand, som vi bruger til at vande planterne med via et automatisk vandingssystem, siger Kim Schou Hansen, centerchef i Plantorama Hillerød.

I forbindelse med udvidelsen bliver der også etableret omkring 150 nye parkeringspladser til områdets kunder.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11