23948sdkhjf

Opbakning til nyt nordsjællandsk storcenter vokser

I Fredensborg Kommune, nærmere bestemt i Kokkedal, har det i nogen tid været på tale, at der skal bygges et nyt storcenter. Det såkaldte Format-projekt.

Men det har hidtil været mødt med modstand fra lokale erhvervsdrivende fra handelslivet i de nærliggende byer Nivå og Humlebæk, idet mange frygtede, at handlen ville blive trukket væk fra de små handelsdrivende og flyttet over i centret.

Men nu ser det ud til, at der er kommet bredere opbakning til storcentret. Det skriver sn.dk.

En del af protesterne fra handelsstandsforeningerne i Nivå og Humlebæk gik på, at der ikke skulle være for mange af de mellemstore butikker, som de frygter vil skade deres detailhandel.

Men i et nyt forlsag fra Fredensborg Erhvervsråd, der er sammensat af erhvervsdrivende og medlemmer af kommunalbestyrelsen, er der blevet præsenteret en plan for, at Format-centret skal indeholde otte forretninger i den mellemstore størrelse frem for de hidtil planlagt 10.

Med det er de i Humlebæk og Nivå blevet overbevist om, at det ikke vil have nogen synderlig skadevirkning på handelslivet i de to byer, mens det i stedet vil trække handlende væk fra større nærliggende byer som Lyngby, Hillerød og Helsingør.

- Et enigt Erhvervsråd konstaterer, at en stor del af borgernes handel af udvalgsvarer i dag sker uden for kommunen - nemlig 74 procent. Det svarer til et handelsunderskud på omkring 700 mio. kr. årligt. Vi ser derfor med tilfredshed på, at der med kommuneplantillægget skabes grundlag for at denne ubalance nedbringes og borgerne i højere grad får mulighed for at handle mere lokalt, lyder det i en udtalelse fra erhvervsrådet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11