23948sdkhjf

Afgifter bag illegalt milliardsalg

Danskerne køber hvert år slik og alkohol uden om statskassen for 1,5 mia. kr., vurderer erhvervsorganisationen Dansk Erhverv.
Danskerne køber hvert år nydelsesmidler som slik og alkohol illegalt for 1,5 mia. kr.

Det vurderer Dansk Erhverv på baggrund en undersøgelse foretaget blandt 1.309 kilder.

Her svarer en femtedel, at de kender til steder, hvor man kan købe nydelsesmidler illegalt. Og 40 procent af disse svarer, at de benytter sig af tilbuddet.

- Den danske moms- og afgiftspolitik er bekymrende og undergravende i forhold til vores samfundsøkonomi. Prisforskellen er blevet så stor, at det giver folk et incitament til at købe illegale varer, siger politisk konsulent Marie Louise Thorstensen fra Dansk Erhverv til Jyllands-Posten.

Tallet er lavt sat
Ifølge Dansk Erhvervs beregninger går staten i år glip af 570 mio. kr. i provenu på grund af den illegale handel med blandt andet slik og sodavand, og det er en stigning på 31 procent i forhold til året før.

Hos De Samvirkende Købmænd mener man, at tallet er lavt sat.

- Folk har en tendens til at svare det, som de synes, de burde gøre. Derudover er der mange, der ikke ved, at det er illegalt at sælge grænsevarer videre til venner og naboer. De ved ofte ikke, at de foretager illegal handel, siger underdirektør Claus Bøgelund fra DSK, der repræsenterer alle de selvstændige købmænd, til Jyllands-Posten.

Så sent som i fredags gav Bisca-direktør Michael Budtz Berthelsen de stigende afgifter på fedt og sukker skylden for, at kagevirksomheden måtte fyre 23 ansatte i den anden fyringsrunde i løbet af 2012.

Ikke medregnet er den illegale handel med cigaretter, som ifølge Dansk Erhverv koster statskassen omkring 450 mio. kr.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078