23948sdkhjf

Ny branche truet af tomme hylder

Først var det elektronikbranchen, der manglede computerchips og dermed varer helt generelt. Senere har høje containerpriser, coronanedlukkede havne og ligeledes lukkede fabrikker fået mange andre brancher i knæ.

Nu er det kommet til den hurtigst voksende sportsgren i Danmark, Padel.

Sporten er vokset så meget, at der i dag er 500 baner landet over mod 20 i 2017, men de begynder at døje med at få blandt andet deres ketsjere hjem.

Det skriver Børsen.

Baggrunden for problemerne er manglen på kulstoffet grafit, som oftest bruges til padeltennisbat samt til golfkøller og badmintonketsjere. Materialet er eftertragtet, idet det også anvendes i alt fra vindmøller og elbiler til blyanter.

Det er ikke kun Padel, der kan blive svært at dyrke på grund af manglen på varer. I hele sportsbranchen er der mangel på alt fra yogamåtter til golfjern og løbesko.

- Der er stort set ikke noget, som ikke er ramt, og det bliver kun værre, som vi ser det lige nu, siger Mark Christiansen, der er salgsdirektør i Sports Group Denmark, til avisen.

I praksis vil der ikke vare andre muligheder, end at det fører til prisstigninger.

- Vi kan ikke absorbere det her. Så kunderne vil skulle betale mere for deres sportsudstyr. Vi absorberede det meste i foråret, men vi havde ikke regnet med, at det skulle blive så slemt som nu, siger Mark Christiansen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11