23948sdkhjf

Stor grossist satser på slikket

Den vejlensiske grossist Sügro har den sidste håndfuld år ligget på en omsætning omkring de 1,5 mia. kr.

Men siden 2017 er resultatet på bundlinjen faldet fra over 23 mio. kr. til knap 5 mio. kr. i seneste regnskab, der blev lukket ved udgangen af april i år.

Det får dem til at ændre fokus, skriver Børsen.

For selvom omsætningen fortsat er høj, så er det ifølge adm. direktør Henning Limborg blandt andet et udtryk for, at salget af tobak er meget højt.

Men tobakken er der kommet store afgiftsstigninger på, så selvom der bliver solgt meget, er fortjenesten ikke noget at råbe hurra for.

Derfor vil de nu gå tilbage til rødderne og satse mere på slik.

- Firmaet udspringer af konfekture, og det er dna’et. Selv om tobakken står for meget af omsætningen, så sælger vi samtidig for trecifrede millionbeløb i andre segmenter. Tobakken er en dyrere vare, men skal vi have øget indtjeningen, har vi behov for at udvide lageret og salget af særligt konfekture, siger direktøren til avisen.

Han fortæller, at de ønsker at udvide lageret i Vejle til dobbelt størrelse, så det fremover kommer til at være på 2500 kvadratmeter, og det skal altså danne grundlag for, at sliksalget kan forøges.

Det vil løbe op i en investering på et tocifret millionbeløb. Alligevel tror Henning Limborg på, at de allerede næste år kan være tilbage på et årsresultat over 10 mio. kr., mens målsætningen på længere sigt er en bundlinje på 20-25 mio. kr.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.096