23948sdkhjf

Lars Larsen Groups sofa-opkøb har skruet op for farten

Der har været fart på sofasalget, siden Sofacompany i maj blev opkøbt af Jysk-familiens investeringsselskab Lars Larsen Group.

Det afslører de netop offentliggjorte nøgletal for regnskabsåret 2021, der grundet en omlægning strækker sig over otte måneder. I årets første otte måneder voksede omsætningen således til 505 mio. kr., svarende til en vækst på 50 pct., sammenlignet med samme periode i 2020, mens driftsresultatet (EBIT) lander på 54,4 mio.

 – Skulle vi have rapporteret et fuldt 12-måneders årsregnskab med afslutning i august 2021, ville toplinjen vise en omsætning på hele 725 millioner kroner med et EBIT-resultat på 75 millioner kroner, lyder det fra adm. direktør Henrik Andersen.

Stadig kurs mod milliarden

Umiddelbart efter salget i maj fortalte han til Børsen, at Sofacompany havde sat kurs mod en milliardomsætning, og det er stadig direktørens forventning, at man runder den milepæl i nær fremtid.

 – Det er gået stærkt i de seneste år, og vi forventer at trykke yderligere på speederen både herhjemme og på eksportmarkederne i de kommende år, så vi indenfor 1-2 år passerer en milliard i omsætning. Den rejse indebærer vækst både på vores eksisterende markeder og indtog på helt nye markeder, siger Henrik Andersen.

Sofacompany blev grundlagt i 2012 af ægteparret Cathrine og Christian Rudolph, og år for år har virksomheden øget både omsætning og indtjening. I 2017 købte kapitalfonden Procuritas sig ind som majoritetsejer af selskabet, men i maj købte Jysk-familien såvel kapitalfonden som stifterne ud og overtog dermed det fulde ejerskab.

– Opkøbet tager afsæt i vores strategi om, at vi ønsker at være endnu stærkere digitalt, så vi opnår samme markedsandel på de digitale platforme som med vores fysiske butikker. Her har Sofacompany et stort potentiale. Ikke mindst fordi virksomheden leverede gode resultater allerede, inden coronakrisen ramte verden, og onlinesalget af blandt andet møbler blev øget yderligere, lød det i den forbindelse fra Jysk-direktør Jan Bøgh, der som en del af overtagelsen indtog formandsstolen hos sofaproducenten.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078