Kampen mod madspild får nu et nyt våben, som er udviklet af en gruppe forskere ved Massachusetts Institute of Technology (MIT) i USA. Ifølge Ingeniøren har forskerholdet – der er ledet af kemiprofessor Timothy M. Swager – bygget en sensor, der kan måle den udskilte mængde af ethylen i frugt. Og da ethylen er et modningshormon, som frugten udskiller i stigende grad, afslører det altså, hvor langt fremme i modningsprocessen frugten befinder sig. Professor Timothy M. Swager har planer om at tage patent på teknologien, som skal implementeres på frugtens emballage gennem en RFID-chip. Chippen sender så resultatet videre til en håndholdt scanner, der afslører frugtens modenhed. Det estimeres, at amerikanske butikker i dag smider 10 procent af al frugt ud, fordi den er blevet overmoden.
Ny sensor måler frugts modning
Et amerikansk forskerteam har udviklet en metode, der kan reducere det store spild af overmoden frugt.
Kampen mod madspild får nu et nyt våben, som er udviklet af en gruppe forskere ved Massachusetts Institute of Technology (MIT) i USA. Ifølge Ingeniøren har forskerholdet – der er ledet af kemiprofessor Timothy M. Swager – bygget en sensor, der kan måle den udskilte mængde af ethylen i frugt. Og da ethylen er et modningshormon, som frugten udskiller i stigende grad, afslører det altså, hvor langt fremme i modningsprocessen frugten befinder sig. Professor Timothy M. Swager har planer om at tage patent på teknologien, som skal implementeres på frugtens emballage gennem en RFID-chip. Chippen sender så resultatet videre til en håndholdt scanner, der afslører frugtens modenhed. Det estimeres, at amerikanske butikker i dag smider 10 procent af al frugt ud, fordi den er blevet overmoden.