23948sdkhjf

Ny politisk aftale lægger op til flere dagligvarebutikker i yderområder

Det er ikke længe siden, at Dagrofa præsenterede deres udspil - et løfte kaldte de det - om at etablere dagligvarebutikker i mindre lokalsamfund, hvis borgerne selv kunne finansiere lokalerne.

Om det er det initiativ, som regeringen og et bredt flertal har fundet inspiration i, vides ikke, men ikke desto mindre er der i en ny aftale fra Indenrigsministeriet blevet lagt op til, at der skal være bedre vilkår for sådanne ordninger fremover.

Aftalen går under navnet 'Mere liv i bymidter og landdistrikter' og har støtte fra Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance, Frie Grønne, Alternativet og Kristendemokraterne foruden regeringen selv.

Den indeholder en række punkter omkring byudvikling, men det slående er, at regeringen vil afsætte penge til, at der kan være borgerdrevne dagligvarebutikker i områder, der ikke har en.

Aftalepartierne er enige om at afsætte 6 mio. kr. årligt i 2022-2024 til medfinansiering af etablering og udvikling af borgerdrevne dagligvarebutikker. Det kan være butikker, som også har et socialøkonomisk formål.

Der vil være krav om minimum 50 procent medfinansiering fra tilskudsmodtager, og der kan maksimalt ydes 600.000 kr. Der kan for eksempel ydes tilskud til indkøb af inventar, ombygning, overtagelse eller opførelse af butikslokaler samt initiativer til understøttelse af butikkens funktion som omdrejningspunkt for lokale fællesskaber.

Der kan altså ikke gives tilskud til driften, men det stemmer også fint overens med for eksempel den ordning, som Dagrofa præsenterede tidligere i år, hvor de står for driften, hvis borgerne selv kan finde lokaler. Og det bliver med den nye aftale altså lettere.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11