23948sdkhjf

DI: Julehandlen bliver ramt

Den globale forsyningskrise med høje containerpriser, skibe strandet i fjerne kroge af verden og en gennemgående mangel på computerchips er en svær opgave for detailhandlen, fordi det i sidste ende kan betyde forsinkede og udeblevne varer.

Og noget tyder på, at det kommer til at sætte sine spor i julehandlen.

I en undersøgelse fra branchefællesskab DI Handel, der er en del af Dansk Industri, står det klart, at store dele af både medlemsvirksomhederne og de adspurgte forbrugere ser forsyningskrisen lægge en dæmper på julehandlen.

47 procent af forbrugerne var overbeviste om, at de verdensomspændede forsyningsproblematikker, der har påvirket "udvalget af varer/tilbud og priser under Black Friday", også vil fortsætte ind i julehandlen.

Også hos medlemsvirksomhederne er der usikkerhed om julehandlen, der for alvor spidser til de kommende uger.

De har ligeledes foretaget en stikprøveundersøgelse blandt medlemsvirksomhederne, og her angiver 43 procent af handelsvirksomhederne, at manglen på forsyninger vil få betydning for både udvalg og priser i julehandlen.

- Virksomheder og forbrugere er altså ret enige om at forsyningskrisen vil påvirke julehandlen, siger branchedirektør hos DI Handel, Jacob Kjeldsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109