23948sdkhjf

Elektronikkæde skuffer stort i seneste regnskab

I en tid hvor bæredygtighed står højt på mange forbrugeres dagsorden kunne man fristes til at tro, at genbrugt elektronik ville være en god forretning. Men ser man på elektronikkæden Blue Citys seneste regnskab, så har året på ingen måde levet op til potentialet.

I det skæve regnskabsår 20202/2021 kommer kæden, der sælger genbrugt elektronik som telefoner og computere, ud med et negativt årsresultat på mere end 17 mio. kr., hvor minusset sidste år var på 3000 kr.

Det på trods af en omsætningsfremgang på 14 mio. kr. Og resultatet levede på ingen måder op til forventningerne, lyder det fra ledelsen i regnskabet.

- Coronakrisen har i regnskabsåret reduceret selskabets vækst og indtjening betragteligt. Selskabet havde investeret i vækst, men en tvangsnedlukning af virksomhedens fysiske butikker i en længere periode samt den negative påvirkning, Coronakrisen har haft på kundestrømmen til de fysiske butikker generelt set igennem hele regnskabsåret,
betyder, at selskabet har lidt betragtelige tab. Hjælpepakkerne som blev stillet til rådighed af regeringen, har på ingen måde kunne dække de tab som nedlukningen har forårsaget selskabet. Ledelsen vurderer selskabets resultat som værende meget utilfredsstillende, skriver ledelsen i ledelsesberetningen.

På trods af det ringe resultat håber Blue City, at kurven er vendt og næste år ikke i samme grad kommer til at stå i skyggen af coronapandemien.

- På nuværende tidspunkt kendes ikke den fulde konsekvens af krisen, herunder krisens forventede varighed og samlede økonomiske indflydelse. Ledelsens holdning er på nuværende tidspunkt, at krisens værste konsekvenser er overstået, og selskabet så da også rigtig god fremgang i driftsresultaterne hen imod slutning af regnskabsåret.
Selskabet har igennem regnskabsåret effektiviseret driften og indført markante besparelser, både på personale og indkøbssiden, og i slutningen af regnskabsåret kunne effekten af disse forskellige tiltag ses i resultaterne, lyder det.

De forventer derfor, at man i næste regnskab vil se en fremgang i omsætning og et positivt driftsresultat - der i 2020/2021 var -15 mio. kr. - på 5-7 mio. kr.

Blue City A/S
mio. kr. 2020/2021 2019/2020
Nettoomsætning 158,0 144,1
Bruttoresultat 20,3 26,5
Resultat af primær drift -15,4 1,9
Årets resultat 17,6 0
Balancesum 46,4 39,6
Egenkapital -13,5 4,1
Antal ansatte 124 102
Regnskabsåret blev afsluttet 30. juni 2021.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125