23948sdkhjf

EU-forslag kan spænde ben for madlevering

Et nyt forslag fra EU-kommissionen skal gøre vilkårene for ansatte på såkaldte digtiale platforme bedre. Platformene kan være eksempelvis madudbringning som Wolt eller Just Eat.

Her er mange i dag ikke reelt ansat af firmaerne, men i stedet registreret som selvstændige bude.

Med det nye udspil vil man komme det til livs, da vurderingen er, at 5,5 millioner er forkert klassificeret i EU, og da de reelt set fungerer som ansatte, har de ret til de goder, der følger med, som sygedage, feriepenge og hvad der ellers gælder af nationale regler.

Det skriver Børsen.

På et pressemøde omkring den såkaldte platformsøkonomi anerkender ledende næstformand i EU-kommissionen, Valids Dombrovskis, at der er stort potentiale. Men:

- Arbejdere i platformsøkonomien har ret til den samme beskyttelse som alle andre, sagde han ifølge Børsen på pressemødet.

Kritikken har dog gået på, at disse virksomheder, som ansætter folk på denne facon, kan blive bremset af de nye tiltag. Den præmis køber arbejdskommissær i EU, Nicolas Schmit, dog ikke.

- Men der er ingen grund til, at disse platforme ikke skal leve op til vores sociale standarder. Vi skal bringe den nye økonomi ind i vores europæiske sociale model. Det handler også om konkurrence: Hvorfor skal disse virksomheder ikke leve op til samme standarder som alle andre?

Læs mere om: Wolt
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125