23948sdkhjf

Hackerangreb tvinger Salling Group til at bruge excelark

Tidligere på ugen blev den amerikanske it-virksomhed Ultimate Kronos Group (UKG) ramt af et ransomwareangreb, hvor nogle hackere kræver en løsesum for at give styringen over systemet Kronos tilbage.

Det har konsekvenser for Salling Group, da de bruger Kronos til blandt andet lønstyring og til at stemple ind og ud fra vagter.

Det skriver BT.

På verdensplan er 55 millioner brugere ramt, men her til lands er Salling Group en af de største berørte aktører. Bortset fra i Netto bruger alle Salling Groups kæder Kronos-systemet.

- Vi er langtfra de eneste, der er ramt. Det er alle vores formater bortset fra Netto, der er berørte af det. I praksis betyder dette, at kollegaer, der stempler ud og ind, ikke kan gøre, som de plejer. Det bliver derfor styret manuelt for en stund blandt andet via et excel-ark. Vagtændringer og vagtbytte bliver også styret manuelt. Det er bøvlet, men de har været gode til at tackle det ude i butikkerne, siger Henrik Vinther Olesen, der er kommunikationsdirektør hos Salling Group, til avisen.

Han uddyber, at det heller ikke får konsekvenser for lønudbetaling, da det godt kan gøres håndholdt, omend det kræver en ekstra arbejdsindsats, ligesom at han forsikrer, at der heller ikke vil være personfølsomme oplysninger i fare, idet sådanne oplysninger slet ikke bliver håndteret i programmet.

Henrik Vinther Olsen kan ifølge BT ikke sætte tidshorisont på, hvornår UKG får Kronos op at køre igen, men USA Today beretter, at det kan tage op til flere uger.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11