23948sdkhjf

Prognose: Julehandlen når nye højder

På trods af - eller måske i virkeligheden på grund af - coronapandemien, der fortsat hærger verden over og sætter sit præg på mange dele af forbrugernes hverdag, ser meget ud til, at julehandlen endnu engang sætter nye rekorder.

En ny undersøgelse fra Dansk Erhverv - julehandelsprognosen - viser, at danskerne forventer at bruge samlet 10,8 milliarder kroner i julehandlen i år mod 10,3 milliarder i fjor.

Det vil være ny rekord, ligesom det også var det i 2020.

- Set med butikkernes øjne er det rigtig positivt, at danskerne stadig julehandler, selvom vi stadig kæmper med coronaen. Vi har som samfund rejst os flot efter de først ebølger, og der er tårnhøj beskæftigelse, så generelt er økonomien god, og det ser vi også afspejlet i julehandlen, siger Henrik Hyltoft, der er markedsdirektør for handel hos Dansk Erhverv, i en pressemeddelelse.

Nethandel stor under nedlukninger

Julehandelsprognosen fortæller - udover at danskerne vil bruge flere penge - også, at flere vil handle online. Det kan næppe ses som nogen overraskelse, når restriktionerne nu igen har ramt detailhandlen med mundbind og arealkrav.

Det anslås, at 34 procent af julehandlen vil foregå på nettet, mens det i 2019 før pandemien 27 procent.

- Det er klart, at vi med coronaen og fysiske restriktioner har handlet mere på nettet. Det er jo godt for forbrugerne, at vi i Danmark er så langt fremme, at så stor en del af butikkerne kan tilbyde forbrugerne begge muligheder. Samtidig er det også godt for virksomhederne, for det gør dem trods alt lidt mindre sårbare i disse coronatider, siger Henrik Hyltoft.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.171