23948sdkhjf

Dagrofas plan vækker interesse

I efteråret i fjor kunne Dagrofa berette om deres nye samfundsløfte. Løftet gik på, at kæden ville åbne butikker rundt om i landet, hvis indbyggerne i de mindre lokalsamfund kunne samle penge nok til at finansiere den ejendom, som butikken skal ligge i.

Og her godt tre måneder efter tyder meget på, at det er noget, der er interesse for.

I en pressemeddelelse fortæller Dagrofa, at der allerede er ti lokalsamfund, der har indsamlet nok penge til at få en ny butik i form af enten en Spar, en Min Købmand eller Let-Køb.

Derudover er der yderligere en håndfuld lokalsamfund, som er i gang med at indsamle penge.

Det er Dagrofas afdeling for ejendomsudvikling, der koordinerer kontakten med kommuner og borgergrupper, der er interesserede, her fortæller direktør Brian Videbæk, at der er blevet taget godt imod forslaget.

- Interessen har været overvældende, og det er vi naturligvis meget glade for. Vores model er i bund og grund udtryk for en landsbybevægelse, som bygger på et forpligtende samarbejde mellem borgerne og os, hvor vi i fællesskab sikre grundlaget for en dagligvarebutik med et lokaltilpasset varesortiment i de dele af landet, hvor der er lidt længere mellem husene, siger han.

Ligeledes ser man hos Landdistrikternes Fællesråd, der repræsenterer 55 danske kommuner og fire regioner, positivt på udviklingen. Det fortæller formand Steffen Damsgaard.

- Flere købmænd spiller en stor rolle i den lokale udvikling, som går langt ud over blot at sælge dagligvarer – det har vi set mange stærke eksempler på ikke mindst under coronanedlukningerne. Hos købmanden mødes man i det daglige og vender stort og småt, ligesom landsbykøbmanden ofte er både apotek, posthus og dagligvarebutik på samme tid. Derfor er landsbykøbmanden en helt vital del af landsbyernes fremtid, siger Steffen Damsgaard.

I alt er der landet over i underkanten af 100 borgerdrevne butikker. I praksis indebærer Dagrofas model for borgerbutikker, at borgerne køber anparter i en bygning, som de lejer ud til en selvstændig købmand, der står for driften af butikken.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.126