23948sdkhjf

Bestseller kaster penge efter bæredygtig modevirksomhed

Tøjproduktion kræver store mængder ressourcer i form af vand og energi, og det tager hårdt på miljø og klima.

I den anledning finder flere og flere frem til bæredygtige veje at gå i modeindustrien. En af dem er Ambercycle, der arbejder med cirkulær tøjproduktion og vil omdanne aflagt tøj til nye produkter i stedet for, at det ender som affald.

Og nu har Bestseller også gjort sit for at imødekomme udfordringerne, idet de i en nylig finansieringsrunde har været med til at poste penge i Ambercycle.

I selskab med blandt andre H&M og Zalando er der blevet investeret godt 21 millioner dollars i virksomheden.

- Når tøj ikke længere kan hverken bruges eller genbruges, vil vi gerne sikre os, at tøjet ikke ender som affald. Det skal tværtimod omdannes til en ressource med størst mulig værdi. Ambercycle deler denne overbevisning og har specialiseret sig i at genanvende polyester – en tekstilfiber, som normalvis er afhængig af fossil olie. At de understøtter dette nødvendige systemskifte, som også vi arbejder for, gør dem meget interessante som samarbejdspartner, siger Camilla Skjønning Jørgensen, Bestsellers Sustainable Materials & Innovation Manager, i en pressemeddelelse.

I praksis indebærer Ambercycles teknologi, at man tager brugte polyestertekstiler, adskller fibrene på molekylært niveau og videreforarbejder dem, ligesom med jomfrumaterialer.

I løbet af de sidste par år har Ambercycle optimeret sin teknologi via et pilotanlæg i Los Angeles. Med den seneste finansieringsrunde planlægger virksomheden at opskalere produktionen af deres materiale Cycora, som allerede er blevet brugt i flere succesfulde samarbejder.

- Vi bygger et økosystem, hvor materialer kan eksistere i harmoni med mennesker og miljø. Vores banebrydende molekylære regenereringsproces muliggør en klar vision for cirkularitet, hvor mode kan komme og gå i vores liv. Det vil ikke kun forbedre bæredygtighedsniveauet for tøjet i vores garderobe, men bygger en helt ny måde hvorpå vi kan interagere med vores materialer, siger Shay Sethi, Ambercycles medstifter og CEO.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14