23948sdkhjf

Rema 1000 dropper turbokyllingerne

Gennem længere tid har dyrerettighedsorganisationer som Anima været ude med kritik af Rema 1000 og Coop, som har afvist at udfase de såkaldte turbokyllinger - af racen Ross 308 - med det samme. De har begge fortalt, at de vil udfase dem på længere sigt.

Kritikken har blandt andet gået på, at Rema 1000 ikke ville oplyse en konkret dato på udfasningen af kyllingerne.

Men det gør de nu, idet de efter et samarbejde med Dyrenes Beskyttelse har besluttet at udfase turbokyllingerne. Derfor vil de fra udgangen af 2022 ikke længere indgå i det faste ferske sortiment i kædens butikker.

Kommunikationschef i Rema 1000 fortæller til RetailNews, at grunden til, at de ikke har meldt en fast dato ud før nu skyldes, at de "har skullet have producenterne med", men det er altså lykkedes nu.

Blandt andet betyder det, at man - udover udfasningen af de ferske Ross 308-kyllinger - også vil have udfaset al brug af turbokyllingerne som ingrediens i produkter inden udgangen af 2025.

Men udfasningen af turbokyllingerne er ikke alt, hvad samarbejdet byder på.

Aftalen indebærer også en ambition om, at 25 procent af salget af alt fersk kød fra gris og kylling skal stamme fra frilandsproduktioner inden for de næste to til tre år.

- Vi oplever, at flere og flere kunder gerne vil købe varer med høj dyrevelfærd, som er Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse, fordi der er en kæmpe tillid til mærket. En tillid som vi deler og gerne vil give kunderne mulighed for at tilvælge i endnu større udstrækning, siger indkøbs- og marketingdirektør i Rema 1000, Anders René Jensen.

Partnerskabet vækker også glæde hos Dyrenes Beskyttelse.

- Vi er rigtig glade for, at REMA 1000 ønsker at gå hele vejen og ikke stiller sig tilfreds med dyrevelfærd på konventionelt et-hjertet niveau, men ambitiøst vil arbejde hen mod, at kyllinger og grise, som har levet et liv med adgang til det fri og mulighed for at udleve deres naturlige adfærd, skal udgøre en væsentlig større del af salget end i dag, siger direktør Britta Riis.

Hos Rema 1000 vil der med et fortsat fokus på at mindske madspild også blive lagt vægt på, at større dele af dyrene skal anvendes, så det ikke kun er kyllingebryst og koteletter, der findes i kølediskene.

- Vi øger sortimentet i de kommende år, så man kan købe endnu flere forskellige udskæringer med høj dyrevelfærd. Vores mål om, at 25 procent af alt det ferske grisekød og kyllingekød skal være af højeste dyrevelfærd i løbet af de kommende to til tre år, er meget ambitiøst, og vi håber, at kunderne vil være med til det sammen med os, siger aktegorichef i Rema 1000, Jonas Garly Sørensen.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172