23948sdkhjf

Nærkøb har åbnet ubemandet butik

Det har været undervejs længe, og nu er det virkelighed. Convenience-kæden Nærkøb har åbnet deres første ubemandede butik.

Butikken er åbnet i Faxe på Sjælland og er indrettet i en container.

Det nye koncept hedder Nærkøb Express, og for at komme ind i den nye butik, skal man med sin telefon og NemId bekræfte sin identitet. Derefter låser dørene sig op, og så kan man træde ind i butikken og handle i ro og mag. Og man kan gøre det alle døgnets 24 timer.

Butikken er - ligesom kædens øvrige butikker - selvstændigt ejet. Derfor er det indehaveren af en mindre Nærkøb-kiosk i Jungshoved, som kommer til at stå for driften af container-butikken ved at sørge for at fylde varer op.

Ifølge direktør i Nærkøb-kæden, Jens O. Bylling Jensen, kan Nærkøb Express være en fordel for mindre lokalsamfund, der i stigende grad mister deres lokale købmand, omend det ikke kan give samme fællesskab. Det siger han til Danmarks Radio.

- Det er jo desværre det, der koster en del, og det gør desværre det, at en del af de her små købmandsbutikker ude i lokalsamfundet er lukket, fordi de ikke kan holde økonomi i at have et lille socialkontor kørende, hvor man taler med de ældre mennesker, siger han til tv-stationen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064