23948sdkhjf

Cult lægger hårdt år bag sig

En verserende sag om underslæb og en overraskende afgift på cider har gjort det seneste års tid til et hårdt forløb for den danske drikkevareproducent.
Med et underskud på 11,2 mio. kr. blev 2011 ikke et af de år, ejer og stifter af Cult A/S, Brian Sørensen, husker tilbage på med glæde.

Bag de røde tal ligger dog to faktorer, som Cult-ejeren havde svært ved at kontrollere. Den ene er en verserende sag om underslæb, der angiveligt er begået af en tidligere ansat. Den anden handler om den afgift på cider, som blev indført i august 2010 og som medførte en prisstigning på 30 procent pr. flaske i butikkerne.

- Det kom helt bag på os. Politikerne begyndte at tale om det i forsommeren, og vi havde en række møder med alle de politiske partier, hvor vi talte vores sag. Men i august blev afgiften en realitet, og vi havde dermed seks uger til at omstrukturere, og vi kunne reelt ikke nå at gøre ret meget. Vi havde to nye produkter på vej på markedet, og om sommeren ligger vores absolut største salg. Det er samtidig her, at vores lager er størst, og dermed er det her vi er allermest sårbare, siger Brian Sørensen til Berlingske Business.

Forventer positivt 2012
Cult henter omkring 80 procent af omsætningen på netop Cider, og da afgiften blev indført var firmaet ved at indføre to nye produkter i form af Modjo og Mokai Skovbær.

- Det gik rent ud sagt af helvede til. Folk lod dem stå på hylderne. Cider var pludselig blevet 30 procent dyrere, og så køber folk typisk det, de kender, i stedet for nye varianter, siger Brian Sørensen.

Afgiften har siden betydet, at antallet af aktører på cider-markedet er skrumpet fra cirka 10 til tre. Og Cult-ejeren tør derfor godt at se optimistisk på 2012, hvor han atter forventer et positivt resultat.

- Markedet er i kroner og øre skrumpet, men mange af de mindre udfordrere er væk, så vores andel af selve markedet er vokset. Derfor tjener vi igen det samme, som vi gjorde i begyndelsen af 2010, fortæller Brian Sørensen.
Læs mere om: Cult
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.579