23948sdkhjf

Danskerne er atter verdensmestre i økologisk forbrug

Danskerne elsker økologi. Det er endnu engang bevist, at Danmark er det land, hvor flest køber og spiser økologiske fødevarer. Det er blandt konklusionerne i den nye internationale rapport ”The World of Organic Agriculture”, der netop er offentliggjort.

Rapporten viser, at danskerne målt på indbyggertal er det folkefærd i verden, som køber mest økologi. Markedsandelen for økologisalget i den danske detailhandel i 2020 er på 13%, hvilket er den største andel globalt. På de efterfølgende pladser kommer Østrig og Schweiz med hhv. 11,3% og 10,8% Sverige er på femtepladsen med 8,7%.

Opgørelsen glæder Kirsten Lund Jensen, chef for økologi i Landbrug & Fødevarer.

- Danmarks høje placering i statistikkerne viser danskernes fortsatte store tillid til økologiske fødevarer og det røde Ø-mærke, som symboliserer fødevarernes høje troværdighed blandt danskerne, siger hun.

I 2019, hvor rapporten også udkom, var den danske andel også størst, dengang med 12,1%. Men på trods af corona er den andel nu vokset til 13%.

- Der er dog ikke plads til at hvile på laurbærrene, for vi skal fortsat udvikle økologien, så vi også fremover kan forsvare vores position som det land i verden, der forbruger mest økologi pr. indbygger, siger Kirsten Lund Jensen.

Hun skønner, at detailsalget af økologi er steget med omkring 8-10% i det netop afsluttede 2021.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078