23948sdkhjf

Supermarkeder dropper russiske varer efter invasion

Salling Group, som blandt andet ejer Bilka, Føtex og Netto, fjerner alle russisk producerede varer fra hylderne.

Det skriver Per Bank, der er administrerende direktør i Salling Group, på Twitter.

- Vi har i Salling Group besluttet at fjerne alle russisk producerede varer fra vores hylder. Det drejer sig om 20 varer fra vodka, tandpasta til chokolade, skriver han.

Meldingen kommer efter Ruslands invasion af Ukraine tidligere på ugen. Ifølge Per Bank bliver de russiske produkter fjernet over de kommende dage.

Også Coop, der driver blandt andet Irma, SuperBrugsen og Fakta, stopper med at handle med Rusland, fortæller kommunikations- og analysechef Lars Aarup.

Han fortæller, at Coop sælger under 20 varer, der kommer fra Rusland, som koncernen ikke længere vil købe. Dog får de allerede indkøbte varer lov til at blive på hylderne.

Coop er desuden i gang med at undersøge, om man kan hjælpe den ukrainske befolkning med indsamlinger.

- Vi er også i gang med at undersøge, at hvis der kommer ukrainske flygtninge til Danmark, om vi så kan få dem hurtigt ind på arbejdsmarkedet, så de kan få fodfæste og forsørge sig selv i den tid, hvor de skal være her, siger Lars Aarup.

På LinkedIn oplyser konkurrenterne fra Dagrofa, at også de har stoppet al samhandel med Rusland, ligesom at de vil "arbejde på at få flere varer fra Ukraine i sortimentet for at støtte Ukraine yderligere", mens de også er klar til "i samarbejde med de danske myndigheder at gøre alt, hvad vi kan, for at hjælpe ukrainske flygtninge i beskæftigelse."

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.221