23948sdkhjf

Holch Povlsen donerer trecifret millionbeløb til nødstedte ukrainere

Den militære aktion i Ukraine har forårsaget en humanitær krise i landet. Derfor vil Anders Holch Povlsen-ejede Heartland tilkendegive og forpligte sig til at støtte den humanitære indsats i landet. Konkret donerer Heartland, der er Anders Holch Povlsens investeringsselskab, 100 millioner kroner i humanitær bistand.

- Det er på alle måder forfærdeligt og ubærligt, hvad Ukraines befolkning går igennem. Og selvom vores bidrag blot er et ydmygt forsøg på at hjælpe og støtte, hvor vi kan, håber vi, den samlede donation – over tid – vil gøre en forskel. Det, der sker disse dage i Ukraine, og resultatet deraf, er så betydningsfuldt for hele verden, og vi har alle meget at kæmpe for. Vores solidaritet og vores sammenhold har aldrig været vigtigere, ligesom vores værdier forpligter os til at handle, siger Anders Holch Povlsen i en pressemeddelelse.

Heartland donerer i første omgang 10 millioner til henholdsvis Røde Kors, UNICEF og UNHCR, FN's Flygtningeorganisation, som alle arbejder for at hjælpe i Ukraine og nabolandene. Samlet set 30 millioner. Og senere vil donationer til en række øvrige hjælpeprogrammer følge.

- For os er det vigtigt at donere og bakke om initiativer, der gør en reel forskel. Derfor vil vi gerne bidrage til den vitale, humanitære indsats, der er i gang lige nu, og som er helt afgørende. Men vi vil også være vedholdende og støtte ukrainerne hele vejen igennem, og derfor vil vi løbende donere til hjælpeprogrammer og organisationer, der kan gøre en forskel, som tingene udvikler sig, lyder det fra Heartland-direktør Lise Kaae.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079