23948sdkhjf

Kommuner presser prisen for varelevering

Lokale butikker får i fremtiden lettere ved at være med, når kommunerne søger leverandører af dagligvarer til de ældre, men kommunerne vil samtidig presse prisen ned.
En del købmænd og lokale brugser må forvente, at gebyret for levering af varer til ældre falder – formentlig til 100 kroner eller derunder.

Økonomiaftalen mellem Kommunernes Landsforening og regeringen betyder nemlig, at kommunerne i fremtiden i meget højere grad kan lave individuelle aftaler med et lokalt supermarked uden at sende opgaven i udbud.

I dag har mange kommuner efter et tvungent udbud underskrevet aftaler med store netsupermarkeder som Intervare om at levere varer til de ældre, og får vinderen af udbuddet 200 kroner for en levering, skal købmanden have det samme.

–Vi har ind i mellem følt os lidt til grin for skatteydernes penge, når en aftale mellem en kommune og en af de store leverandører af dagligvarer til ældre har lydt på 200 kroner for en levering, når vi samtidig som privatpersoner har kunnet få leveret varer til døren for 50. Kommunerne vil fremover gå hårdt til priserne, siger konsulent i Kommunernes Landsforening (KL), Flemming Hansen.


Læs Dansk Handelsblad
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078