23948sdkhjf

Fedtafgiften splittede politikere

Den tidligere økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen erkendte på Folkemødet på Bornholm, at fedtafgiften udelukkede blev indført for at hente penge i statskassen.
Da daværende skatteminister Troels Lund Poulsen den 19. januar 2011 fremsatte forslaget til ”Lov om afgift af mættet fedt i visse fødevarer” – siden kaldet fedtafgiften – hed det i lovforslagets allerførste linje under punktet ”Indledning”:

”Formålet med lovforslaget er at tilskynde til bedre kostvaner og dermed styrke befolkningens sundhed.”

Har ikke råd til overvægt
I weekenden erkendte Brian Mikkelsen, der var økonomi- og erhvervsminister i regeringen, da fedtafgiften blev vedtaget, på Folkemødet på Bornholm, at det slet ikke var lovens virkelige hensigt.

- Det var udelukkende for at kratte penge ind, for danskerne kan jo alligevel bare køre til Tyskland og købe varerne billigere, så det har ingen sundhedseffekt. Vi har fortrudt, at vi lavede afgiften dengang, sagde Brian Mikkelsen ifølge DI Fødevarer.

Erkendelsen fik dog ikke socialdemokraternes Ane Halsboe-Larsen til at ændre sit syn på loven, som er blevet sammenlignet med den sukkerafgift, den nuværende regering ventes at vedtage med virkning fra årsskiftet.

- I modsætning til den tidligere regering står vi ved vores politik. Hver femte unge er overvægtig, og det har vi simpelthen ikke råd til i samfundet. Jeg mener, der er sund fornuft i at beskatte de varer, man ikke vil have folk til at købe. Vi vil give danskerne det størst mulige argument for at leve sundt, sagde hun under debatten på Klostergaarden under årets Folkemøde på Bornholm.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094