23948sdkhjf

Efter 294 dage får møbelbutik lov at åbne

Siden oktober har Ilvas nye butik på Amager været klar til at slå dørene op, og nu får butikken endelig lov at åbne.

Det skriver TV2 Lorry, der kan meddele, at åbningsdatoen bliver 29. april.

Dermed er der gået ikke mindre end 294 dage, siden Ilvas udlejer, Michael Kloppenborg Jensen, i juli sidste år ansøgte Københavns Kommune om en ændring af lokalernes brug fra kontor til butik.

Og selvom udlejeren er glad for, at butikken nu får lov at åbne, er han ikke imponeret over den lange sagsbehandlingstid, som han kalder dårlig for både butikken og det nærliggende miljø.

- Det er klart, det er en omkostning, når man har en butik, som står tom i så utrolig lang tid og medarbejderne, der har været ansat, husleje der skulle betales og møbler, der har stået, uden nogen har kunnet købe dem, sætte sig i dem eller prøve dem, siger Michael Kloppenborg Jessen til TV2 Lorry.

Forventer bedring

Og Ilva er langt fra de eneste, der slås med kommunens lange sagsbehandlingstider. Ifølge en opgørelse fra KL brugte Københavns Kommune i 2020 i gennemsnit 157 dage på at sagsbehandle byggesager med erhvervsejendomme. I 2021 var tallet steget til 171 dage,  mens landsgennemsnittet ligger på 77 dage.

- Det er helt urimeligt. Det, der er udfordringen for København og mange andre kommuner, er, at staten har indført et nyt bygningsreglement, som er enormt svært at håndtere, lød det i februar fra kommunens nytiltrådte teknik- og miljøborgmester Line Barfoed (EL).

- Det er et bygningsreglement, der er fire år gammelt, men hvor mange af fortolkningerne først er kommet nu og som gør byggesagerne meget mere komplicerede, lød forklaringen.

I dag fortæller hun til TV2 Lorry, at kommunen ”satser meget på”, at det ser væsentligt bedre ud næste år, og at man følger udviklingen i sagsbehandlingstider tæt.  

Læs mere om: Ilva
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203