23948sdkhjf

Carletti og Samba venter i spænding

De to store slikproducenter med base i Østjylland venter i spænding på, om sukkerafgiften bliver en del af den nye skatteaftale.
Flere af landets slikproducenter klynger sig i disse dage til et håb om, at sukkerafgiften alligevel droppes i den endelige skatteaftale.

Blandt disse er Esben Karstensen, der er administrerende direktør på flødebollefabrikken Samba i Skanderborg.

- Hvis de stopper det her glade vanvid, som også er administrativt tungt, så vil det betyde, at vi vil kunne optimere vores produktion, sælge nogle flere varer og ansætte nogle flere mennesker. Det er jo glædeligt, siger han til DR/P4.

Samba har til dato fyret 25 ansatte som følge af forskellige afgifter samt udsigterne til nye, og i april meddelte direktøren, at man vil fra Skanderborg til Tyskland, hvis den varslede sukkerafgift træder i kraft ved årsskiftet.

Kan ikke gå hurtigt nok
Også hos Carletti i Skødstrup ved Aarhus er der arbejdspladser på spil.

- Vi er selvfølgelig meget spændte. Det kan ikke gå hurtigt nok med at få fedtafgiften afskaffet, så lad os håbe, de kan blive enige om det, siger direktør Niels Petersen.

Han har set sig nødsaget til at afskedige 15 ansatte på grund af de indførte og varslede afgifter.

Sukkerafgift ligger ikke fast
Venstres finansordfører, Peter Christensen, lukkede egentlig debatten om sukkerafgiften søndag aften, da han sagde, at det ikke var muligt at nå til enighed om, hvordan parterne skulle finansiere at fjerne den fra skatteaftalen.

Ifølge Retail News' oplysninger foregår der dog stadig forhandlinger om flere detaljer i aftalen, og netop sukkerafgiften skulle være et af de punkter, som diskuteres mest ivrigt.

Det er dette håb, direktørerne fra Carletti og Samba fortsat har at klynge sig til.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078