23948sdkhjf

Aldi lægger fælder for de ansatte

Med kontrol og udspekulerede fælder forsøger Aldi at fremprovokere fejl hos upopulære medarbejder for derefter lettere at kunne fyrer dem.
Når Aldi-chefen har set sig sur på en ansat, men ikke kan finde nogen gyldig fyringsgrund, træder testtyranniet til. Kontrol, tjek og udspekulerede test er en del af hverdagen for ansatte i Aldi. Men meget tyder på, at discountkædens distrikschefer bruger testkøb som et regulært fyringsredskab over for uønskede medarbejdere. Det skriver Avisen.dk.

Den praksis er ikke ualmindelig i kædens hjemland, Tyskland, men nu har den tilsyneladende også bredt sig til kædens danske butikker.

- Som chef kan man bruge testkøbene mod bestemte medarbejdere, som man gerne vil af med. Det er en del af Aldis koncept, siger den tyske Aldi-afhopper Andreas Straub til Avisen.dk.

Normalt bruger man de såkaldte ’testkøb’ til at sikre, at alle varer bliver bippet ind ved kasse, men ifølge både HK og flere Aldi-ansatte bliver de altså også brugt til at slippe af med uønskede medarbejdere.

- Aldi bruger testkøbene mod de medarbejdere, de gerne vil af med. Når man laver testen, kan man jo gøre den sværere eller lettere, alt efter hvilket resultat man ønsker, siger Finn Olsen, faglig konsulent i HK Handel Sydjylland, til Avisen.dk.

HK oplyser overfor Avisen.dk, at de har fået mange henvendelser fra Aldi-ansatte, der mener, at de er blevet udsat for ekstra testkøb for, at chefen lettere kunne fyre dem.

Tre fejl og farvel
I Odense blev Mustafa Køkten sidste år fyret fra Aldi efter 10 års ansættelse. En fyring, der blev begrundet med, at han dumpede tre testkøb. Tre testkøb på tre måneder vel at mærke, hvor der normalt går flere måneder mellem testkøbene, skriver Avisen.dk.

- Aldi brugte testkøbene til at fyre mig. Jeg kan ikke tolke det på nogen anden måde, siger Mustafa Køkten til Avisen.dk.

HK forargede
Hos HK er man forargede over Aldis fremgangsmåde.

- Det er helt urimeligt at gøre det på den måde. Det er ikke i orden at misbruge testkøbene til at fyre medarbejdere, man gerne vil af med, siger Finn Olsen fra HK til Avisen.dk.

Problemet for HK er, at det er svært at dokumentere, at Aldi bruger testkøbene med det formål at slippe af med medarbejderen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11