23948sdkhjf

Webshop solgt til mediekoncern

Den sjællandske belysningsvirksomhed Andlight, der har specialiseret sig i onlinehandel, er kommet på nye hænder.

Det skriver Børsen.

Ifølge avisens oplysninger har virksomheden, der blev stiftet i 2007, gennem længere tid været ombejlet, men det blev Egmont-koncernens svenske designgrossist Royal Design Group, der endte med at sætte underskrift på købskontrakten.

– Der er flere, der har budt sig til, som vi har været i dialog med. Royal Design og Egmont var et match med os, fordi andre ikke stod lige så stærkt på værdierne ift. at drive en ehandelsforretning på en sund måde. Vi arbejder med high end brands, og det understøtter Royal Design, hvilket var vigtigt for os, siger Mads Saabye Jørgensen, tidligere medejer og adm. direktør i Andlight til avisen.

Han fortsætter tillige med de to andre sælgere, Gustav Gade Engholm Lauritzen og stifter Chris Høiriis-Andersen, i virksomheden, men det bliver nu uden ejerandele.

Fem markedsindtog på et år

Andlight er i dag til stede på 17 markeder på tværs af Europa, og de seneste år er der skruet op for ambitionerne. I 2020 alene indtog virksomheden England, Spanien, Italien, Belgien og Holland, hvilket ifølge Mads Saabye Jørgensen var resultatet af en fintunet og skalerbar forretningsmodel.

–Vi har haft en overordnet strategi i perioden 2017-2020, der løb på, at vi skulle være til stede i hele Europa, og gennem de tre år har vi arbejdet målrettet på at gøre det muligt. Over de seneste år er vi gået ind på ni markeder, og når vi har kunnet gå ind på yderligere fem i år, er det jo også et resultat af, at hele vores setup og automatisering er blevet bedre over årene, fortalte han i den forbindelse til RetailNews' søstermedie Wood Supply.

Et år senere valgte holdet på baggrund af stigende efterspørgsel at udvide repertoiret til også at handle med møbler og interiør og satte i samme forbindelse ord på et nyt ambitiøst mål. I 2025 skal omsætningen, der i dag ifølge Børsen ligger på et ”mindre trecifret millionbeløb” passere de 500 mio. kr., og også den nye ejer har store ambitioner på lampevirksomhedens vegne.

Til Børsen udtaler Torsten Bjerre Rasmussen, adm. direktør i Story House Egmont, som Royal Design Group hører under, at man forventer, Andlight kan fordoble sin størrelse på mindre end fem år.

Andlight, der i dag beskæftiger 47 ansatte, kom ud af regnskabsåret 2020/21 med en bruttofortjeneste på 10,3 mio. kr., et resultat før skat på 2,9 mio. og en egenkapital på 3,7 mio. kr. Parterne har ifølge Børsen ikke ønsket at oplyse prisen for handlen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094