23948sdkhjf

Sofacompany skruer op for de ekspansive ambitioner

Danske Sofacompany, der i fjor blev en del af Lars Larsen Group, skruer nu op for den europæiske ekspansion.

Virksomheden har netop slået dørene op til sit tredje hollandske showroom, og åbningen i Utrecht er startskuddet i den strategi, der skal tæt på tredoble antallet af showrooms inden 2025.

– Det hollandske marked er meget interessant for os. Dels har hollænderne en stor interesse for indretning og møbeldesign, og dels kan vi nå rigtig mange potentielle kunder med vores showrooms på grund af befolkningstætheden, siger Chief Commercial Officer i Sofacompany Andre Stahmer.

Sofavirksomheden oplevede sidste år en stejl vækst på mere end 50 pct. i det tætbefolkede hollandske marked, hvor man allerede har showrooms i Amsterdam og Rotterdam. Nu er tiden kommet til landets fjerdestørste by, og ifølge Andre Stahmer er det altså blot første skridt af den ekspansive vej videre.

– Vores ambition er at åbne 30 nye showrooms inden 2025. Showrooms spiller en meget vigtig rolle for vores salg. Vi sælger kun vores møbler online, og derfor er vores showrooms omdrejningspunktet for det personlige kundemøde på alle vores markeder. Vores målinger viser, at vi får nye kunder, vi ellers ikke ville have fået kontakt til, hver gang vi åbner et nyt showroom, så derfor er de en afgørende brik i vores ekspansionsstrategi, siger Andre Stahmer.

Kurs mod milliarden

Sofacompany har i dag 17 showrooms, og der er således tale om tæt på en tredobling over de kommende år. Det ligger fint i tråd med de ambitioner om et fortsat højt tempo, adm. direktør Henrik Andersen fortalte om, efter virksomheden i maj blev en del af Lars Larsen Group.

– Det er gået stærkt i de seneste år, og vi forventer at trykke yderligere på speederen både herhjemme og på eksportmarkederne i de kommende år, så vi indenfor 1-2 år passerer en milliard i omsætning. Den rejse indebærer vækst både på vores eksisterende markeder og indtog på helt nye markeder, lød det i forbindelse med efterårets regnskabsaflæggelse

Sofacompany producerer omkring 50.000 møbler om året, som sendes direkte til slutkunderne i Danmark og Europa. Virksomheden kom ud af regnskabsåret 2021, der grundet opkøbet strakte sig over blot otte måneder, med en omsætning på 505 mio. kr. svarende til en vækst på 50 pct. sammenlignet med perioden året før.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.143