23948sdkhjf

Krigen koster Jysk tre butikker og omsætning for millioner

Detailkoncernen Jysk har den seneste tid fået tre ukrainske butikker ødelagt i krigen.

Det fortalte topchef Jan Bøgh ifølge Detailwatch, da han fredag gav en status på situationen i brancheforeningen Detailforum.

Her berettede Jysk-bossen, at koncernen har mistet tre butikker i henholdsvis udkanten af Kyiv, i havnebyen Kherson samt i byen Butja, som russerne forlod hærget i begyndelsen af april. Endelig er der en række butikker i blandt andet belejrede Mariupol, man i øjeblikket ikke kender status på.

Jan Bøgh fortæller videre, at 67 af kædens butikker i landet efter ønske fra lokalbefolkningen fortsat holder åbent i videst mulig udstrækning, men salget af primært dyner, tæpper og madrasser er ikke noget, der skæpper stort i koncernens kasse.

– Omsætningen er måske en tredjedel. Vi mister al driftsindtjening, og vi har tjent næsten 200 mio. kr. i Ukraine, så det gør ondt. Men vi tror, vi kan holde det i live, siger Jan Bøgh til mediet.

Jysk betaler fortsat løn til alle medarbejderne, og omkring 100 af de ukrainske ansatte har efter krigens indtræden fået arbejde i andre Jysk-butikker i lande som Polen, Tyskland og Spanien.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094