23948sdkhjf

Virksomhed vinder retssag om varemærke

Virksomheden Codefort Projects har efter et halvt års retssag vundet en sag om varemærkerettigheder i Sø- og Handelsretten. Det oplyser Patent- og Varemærkestyrelsen i en pressemeddelelse.

Konkurrenten Holmegruppen har - lige som Codefort Projects - forhandlet voks i perleform til skønhedsbehandlinger, men at kalde det "pearlwax" mente Codefort Projects var en krænkelse af virksomhedens varemærkerettigheder.

Samme afgørelse kom Sø- og Handelsretten frem til for nylig, og Holmegruppen er blevet pålagt at betale Codefort Projects fra Skanderborg 50.000 kr. i erstatning foruden 63.900 kr. i sagsomkostninger. 

- Det er ikke usædvanligt, at vi ser, flere parter er uenige om, hvorvidt et navn er en almindelig betegnelse, eller om det er et varemærke. Helt generelt plejer vi at sige, at det er nødvendigt at være opmærksom på, om andre inden for samme branche allerede bruger samme navn som kendetegn. Er der det, så er det vigtigt at være opmærksom på, hvordan du skal gebærde dig, siger varemærkechef i Patent- og Varemærkestyrelsen Henriette Vængesgaard Rasch, i pressemeddelelsen.

Holmegruppen må fremadrettet ikke sælge voksprodukter og udstyr under betegnelserne "Pearl wax", "Pearl Wax", "Pearlwax", pearl wax" og "PearlWax" i Europa. Den har fået påbud om at tilbagekalde og fjerne alle voksprodukter og udstyr, der er markedsført med disse betegnelser og skal ophøre med at bruge betegnelserne i deres markedsføring i EU. 

Dommen kan endnu nå at blive anket.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125