23948sdkhjf

Ægtepar tjente 350 millioner på salg til Lars Larsen Group

For ægteparret Cathrine og Christian Rudolph-Christiansen har sidste års salg af Sofacompany skæppet godt i kassen.

Det viser et nyt årsregnskab fra ægteparrets holdingselskab Macc Group ApS følge Børsen.

Parret, der i 2021 stiftede sofavirksomheden under navnet Sofakompagniet, afhændede i fjor sin resterende andel i selskabet, da Lars Larsen Group overtog det fulde ejerskab. Ifølge det dugfriske regnskab indkasserede de to 354,7 mio. kr. på handlen med Jysk-familien.

Det er dermed anden gang, den hurtigvoksende sofaforretning forgylder de to stiftere. I 2007 solgte parret majoriteten af foretagendet til kapitalfonden Procuritas – en handel, der ifølge Børsens oplysninger beløb sig til knapt 400 mio. kr.

Med en ejerandel, der ifølge CVR lå i niveauet 25-33 pct. inden salget, lyder den samlede værdisætning for sofaselskabet på 1,1-1,4 mia. kr., og ifølge Procuritas, der altså tilbragte fire år som majoritetsejer, var der også for kapitalfonden tale om nogle givtige år.

– Sofacompany har udviklet sig fantastisk under Procuritas' ejerskab med rigtig god salgs- og indtjeningsvækst. Omsætningen er mere end fordoblet til 545 mio. kr. Det har været drevet af selskabets evner inden for e-handel, geografisk ekspansion og større fokus på salg direkte til forbrugere. Det er en af de bedste investeringer i vores 35-årige historie, skrev Mattias Feiff, partner i Procuritas og ansvarlig for investeringen i Sofacompany, sidste år i en mail til Børsen.

Kurs mod milliarden

Hos Lars Larsen Group lyder ambitionen, at der nu skal skrues yderligere op for væksten, og Sofacompany har da også fået en stærk start i den nye stald. Seneste regnskabsår strakte sig grundet opkøbet over blot otte måneder, men ikke desto mindre kunne adm. direktør Henrik Andersen melde om en sammenlignelig toplinjevækst på 50 pct., mens resultatet før skat voksede fra 14,6 til 52,5 mio. kr.

– Skulle vi have rapporteret et fuldt 12-måneders årsregnskab med afslutning i august 2021, ville toplinjen vise en omsætning på hele 725 millioner kroner med et EBIT-resultat på 75 millioner kroner, lød det i forbindelse med offentliggørelsen fra den adm. direktør, der sammen med de nye ejere har indstillet sigtekornet på første milliardmilepæl.

– Det er gået stærkt i de seneste år, og vi forventer at trykke yderligere på speederen både herhjemme og på eksportmarkederne i de kommende år, så vi indenfor 1-2 år passerer en milliard i omsætning. Den rejse indebærer vækst både på vores eksisterende markeder og indtog på helt nye markeder, fortalte direktøren i oktober.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Kæde åbner 20 nye butikker på én måned: - Værdien kan slet ikke overvurderes
Nordjysk Magasin løfter sløret for helt ny og fast afdeling
Dansk tøjmærke oven på begivenhedsrigt 2022: - Vi kan tydeligt se, at vores strategi lønner sig
Tysk dagligvarekæde ansætter brandingekspert: Vil stå endnu stærkere i fremtidens detaillandskab
Et mulehår fra milliarden – men bundlinjen er halveret hos Carl Hansen & Søn
Efter 18 år på posten: Harald Nyborg skifter ud i direktørstolen
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.328