23948sdkhjf

Butiksindretter henter ny direktør i metalindustrien

Inventarproducenten Expedit har fundet sin nye direktør. Onsdag rykker Carsten Tønnes, 53, ind på direktionskontoret i Hadsten, og den nye mand ved roret ser frem til at tage hul på opgaven.

– Jeg har sagt ja, fordi det er et interessant firma med spændende fremtidsudsigter, lyder det indledende fra Carsten Tønnes, der fortsætter:

– Det er også et interessant tidspunkt, fordi vi står i en spændende verden pt. med indkøbsvaner og -muligheder, der ændrer sig ret kraftigt, hvilket er noget, Expedit og hele gruppen kommer til at mærke.

Velkendt og ukendt

Den østjyske inventarproducent, der har specialiseret sig i butiksindretning, er ejet af den tyske milliardkoncern Wanzl GmbH & Co. KGaA. Selv har Expedit salgsorienterede datterselskaber i Norge, Sverige og Finland samt fabrik i Letland, og for Carsten Tønnes bliver den del af den nye hverdag ganske velkendt.

– Jeg har tidligere haft ansvar for udenlandske fabrikker, og jeg har også før haft både norske, svenske og finske kolleger, fortæller han.

Til gengæld er det småt med inventarerfaringen for den nye direktør, der i marts forlod kabineproducenten Sekura Cabins efter fire år på direktørposten. Forud for det tæller CV’et en række erfaringer fra primært metalbearbejdningsindustrien sideløbende med en god håndfuld bestyrelsesposter, og det sparsomme kendskab til inventarbranchen bekymrer ikke Carsten Tønnes.

– Hos Expedit er der jo heldigvis en hel masse dygtige mennesker, der ved alt om den del, så min metier er i højere grad at lede virksomheden og få hele organisationen til at arbejde i samme retning og ud fra en fælles forståelse, forklarer han.

Carsten Tønnes overtager posten efter Michael Jensen, der siden starten af februar har bestredet posten midlertidigt, og som nu vender tilbage til rollen som økonomidirektør. Han overtog efter Carsten Rønde, der havde haft titel af adm. direktør siden november 2018.

En snak med kunderne

Da RetailNews fanger Expedits nye direktør på telefonen, er der stadig en uge, til han sætter sig i stolen i Hadsten. De strategiske prioriteter er det således endnu for tidligt at sige noget om, forklarer Carsten Tønnes, der til gengæld ikke er i tvivl om, hvad den første tid i virksomheden skal bruges på.

– Jeg skal først og fremmest lære hele organisationen og dens kompetencer at kende, så jeg bliver helt klar over, hvor de forskellige styrker og udviklingsmuligheder ligger, fortæller han.

Også eksternt står Carsten Tønnes’ første måneder hos Expedit i opdagelsesrejsens tegn.

– Jeg skal ud at have en snak med kunderne og høre, hvad deres prioriteter og ønsker er – hvad de mener, vi kan gøre bedre i fremtiden. Det er sådan, jeg bedst kan få et helhedsindtryk af virksomheden, lyder det om planerne.

Expedit, der i 2021 tegnede sig for gennemsnitligt 373 fuldtidsmedarbejdere, har haft en hård tid i pandemiens kølvand. Inventarproducenten kom ud af sidste år med et tab på 25,1 mio. kr. før skat mod et overskud på 17,7 mio. kr. året forinden.

Se nøgletal og flere artikler om:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.131