23948sdkhjf

Coop indfører nu klimakrav til samtlige leverandører

Dagligvarekoncernen Coop stiller nu krav til sine små og mellemstore leverandører om reduktion af CO2-aftryk, så de lever op til Paris-aftalen.

Det sker, efter at Coop i april i år, som den første virksomhed, stillede krav til sine store leverandører om, at de senest i 2025 skal forpligte sig til at blive en del af Science Based Tagets Initiative (SBTi). Det betyder, at firmaerne opretter metoder til at måle og reducere deres CO2-aftryk i henhold til Paris-aftalen. 

- Vi har et erklæret mål i Coop om, at alle vores leverandører arbejder for at understøtte klimamålene i Paris-aftalen. De store leverandører har selv ressourcerne og arbejder allerede nu meget professionelt med at reducere deres klimapåvirkning. Men hvis vi skal i mål, skal vi også have de mange mindre og mellemstore leverandører, der ikke selv i samme omfang har ressourcerne, med, siger koncerndirektør Per Thau, Coop, i en pressemeddelelse.

Derfor giver Coop SMV'erne en håndsrækning til at kunne leve op til de skærpede klimakrav. Det sker ved hjælp af Coop Crowdfunding, så de små virksomheder kan få kapital til at gennemføre klimatiltag, og i partnerskab med Mærkevareleverandørerne, MLDK.

- For de mindre leverandører - og det vil i SBT-sammenhæng sige virksomheder med færre end 500 medarbejdere - er et sådant håndholdt forløb, som vi planlægger sammen med Coop, en oplagt mulighed for at komme i gang med SBT og samtidigt tage del i det netværk, der vil blive skabt med andre virksomheder, som er samme sted i deres klimaarbejde, siger CSR & Public Affairs Manager, Mogens Werge, MLDK.

Coop har et erklæret mål om inden 2025 at reducere sin klimapåvirkning med 75 pct. og vil være klimapositiv i egen drift i 2030. Det kræver, at leverandørerne også CO2-reducerer, da det er i dette led, klimapåvirkningen er størst.

/cbu

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.203