23948sdkhjf

Langebæk står bag logistikken hos de store supermarkedskæder

Langebæks mangeårige erfaring med dagligvarelogistik giver optimale betingelser for udvikling og implementering af en logistikløsning, hvor forretningens behov og bæredygtighedshensyn går op i en højere enhed.

Langebæk er blandt Skandinaviens førende konsulenthuse inden for supply chain, logistik og lager. I øjeblikket sidder Langebæk med på en række meget store projekter på det skandinaviske marked inden for dagligvarelogistik, og kunderne tæller blandt andet Coop i Norge, Sverige og Danmark, Rema 1000 og Netto i Danmark samt den svenske Axfood-koncern.

"Vi er involveret i relativt store projekter, som indebærer automatisering af logistik og lager. Det handler om at spare omkostninger på løn og om at sikre at få varerne ud, i en arbejdsmarkedssituation hvor det er svært at rekruttere medarbejdere til de traditionelt tunge løft på lagrene. Vi har lavet det her i 30 år og er specialiserede i rådgivning inden for detailbranchen, så vi ved, hvad der virker, og hvad der er effektivt,” siger Lars Bek Jensen, Director & Senior Partner hos Langebæk.

Skræddersyet logistikløsning til alle behov

Langebæk tilbyder logistikløsninger, der indebærer alt lige fra supply chain-optimering til koncept- og organisationsudvikling. I rådgivningen tages der udgangspunkt i forretningens nuværende drift og data for at kortlægge, hvad kunden skal være klar til at håndtere i fremtiden.

”Manuel lagerdrift er ofte lig med store omkostninger og tunge løft, hvilket ikke fungerer på et arbejdsmarked, hvor det er svært at skaffe medarbejdere til de store logistikcentre. Sammen skaber vi en helt unik og fremtidssikret logistikløsning, der afstedkommer forretningens vækstambitioner bedst muligt.”

”Vores rådgivning handler om at få udtænkt projekter, der passer til den enkelte forretnings volumen, behov og organisation. Vi hjælper helt fra start med udvikling af koncepter og løsninger til slut med implementering og igangsætning af drift.”

Bæredygtige løsninger – logistik i balance

Mens Langebæk tidligere har været en meget teknisk rådgiver, der tog afsæt i teknik og robotter, inddrages strategi og bæredygtighed nu i højere grad.

”Bæredygtighed er blevet et vigtigt element, og vi vil gerne være med i projekter med en bæredygtig vinkel. Derfor handler det ikke længere kun om rå økonomi og effektivisering, men om at udvikle en løsning, der også er bæredygtig i sidste ende. Vi balancerer økonomi, omkostninger og effektivitet med bæredygtighed, så vores projektløsninger er i balance.”

”Man kan vælge at spare på transporten ved at placere sit lager det rigtige sted, ligesom man kan implementere energibesparende løsninger i byggeri og drift. Hvis man tager et bæredygtigt valg, koster det måske lidt flere penge, men du får en betydelig faktor med i din logistikbalance.”

En mission om at styrke forretninger

Undervejs i processen udarbejder Langebæk forskellige projektforslag og kommer med en endelig anbefaling af den mest effektfulde løsning.

”Vi tager kontakt til leverandører, forhandler priser og laver kontrakter, i den grad kunden har brug for det. Når lageret er bygget, tester vi softwaresystemer, automatik og laver en indføringsplan med change management, så alle medarbejdere kender de nye systemer.”

”Vi vil styrke kundernes konkurrenceevne gennem udvikling og implementering af ekstraordinære logistikløsninger. Først når projektet er gennemført, og alt er klar til at gå i drift, er den mission fuldført.”

Lars Bek Jensen, Director & Senior Partner hos Langebæk, har mere end 30 års erfaring med detaillogistik (Foto: Langebæk).

FAKTA:

Langebæk:

  • Blandt Skandinaviens førende konsulenthuse inden for supply chain, logistik og lager.
  • Rådgiver på strategisk og operationelt niveau baseret på facts, analyser, gennemprøvede processer og erfaring.
  • Udvikler innovative løsninger, der skaber resultater, ved hjælp af de nyeste teknologier og inspiration fra hele verden.
  • Skaber målbare forbedringer i de enkelte funktioner på tværs af forsyningskæden. Det betyder operationelle gevinster og nye, strategiske muligheder for kunderne.

Læs mere på www.langebaek.com

Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078