23948sdkhjf

Kioskejer knaldet for ulovlige Kinderæg

- Man skal nærlæse de beskeder, der kommer fra leverandøren, konstaterer Fødevarestyrelsen

I en sag om 19 ulovlige Kinderæg har en Nærkøb-kiosk i Skærbæk i Sønderjylland fået en bøde fra Fødevarestyrelsen på 20.000 kroner - og dermed 1.050 kroner pr. æg.

Det skriver JydskeVestkysten.

Ifølge avisen opdagede Fødevarestyrelsens kontrollant ved et kontrolbesøg i maj et parti Kinderæg, der stod på hylderne, selv om æggene nogle uger forinden var kaldt tilbage fra leverandøren på grund af risiko for salmonella. Kiosken havde både 9. april og 2. maj fået besked fra leverandøren om, at et parti Kinderæg skulle trækkes tilbage.

Ejeren af Nærkøb i Skærbæk, Finn Andresen, fortæller til JydskeVestkysten, at da de to mails fra leverandøren havde stort set enslydende karakter, troede han, at henvendelsen drejede sig om det samme parti Kinderæg, og at den anden mail bare var en rykker. 

Men det var en helt ny besked med et nyt serienummer, fordi der var risiko for salmonella i Kinderæggene i yderligere et parti. 

- Jeg troede helt ærligt, at det var en reminder, og derfor skrev jeg kort til leverandøren, at vi havde styr på det, siger Finn Andresen til avisen og lader forstå, at han helt og aldeles målløs over bødens størrelse på 20.000 kroner.

I en kommentar til JydskeVestkysten siger chefen for Fødevarestyrelsen i Sydvestjylland, Bente Holst:

- Man skal nærlæse de beskeder, der kommer fra leverandøren. Han har simpelthen lavet en fejl - han har ikke gjort det, han skulle, han skulle have fjernet de æg fra hylderne. Og det er det, der koster en af de dyre bøder.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125