23948sdkhjf

Amazon sælger bedre end forventet i andet kvartal

Internethandelsgiganten Amazon slår analytikeres forventning til salget i andet kvartal.

Amazon solgte i kvartalet for 121,23 milliarder dollar. Det svarer til rundt regnet 885 milliarder kroner. Det var ventet, at salget ville være på 119,09 milliarder dollar.

Det gode salg fik kursen på Amazon-aktien til at stige elleve procent i torsdagens eftermarked.

Amazons cloud-forretning, verdens største, voksede med 33 procent til 19,74 milliarder dollar, hvilket var en spids mere end forventet. Annoncesalget steg desuden med 14 procent til 8,76 mia. dollar.

Prisstigninger luner

Højere gebyrer på Amazons leverings- og streamingtjeneste, Prime, har hjulpet selskabet. Amazon har grundet højere omkostninger sat gebyrerne på tjenesten op i USA.

Prime er både en leveringstjeneste, som kan bringe indkøb hurtigt frem til kunderne. Men navnet dækker også over selskabets streamingtjeneste.

Selskabet har også varslet højere gebyrer for tjenesten i Europa. De højere gebyrer skal bruges som middel imod de stigende omkostninger, som Amazon har grundet inflationen.

Selskabet er stadig presset på høje udgifter til transport og produktion.

- Vi ser en fremgang på de mere kontrollerbare omkostninger, som vi henviste til i forrige kvartal, siger administrerende direktør Andy Jassy i en pressemeddelelse.

Nedskalerer forretning

Amazon voksede sig under pandemiens nedlukninger på mange områder for stor, og koncernen er derfor især inden for leveringsnetværket i færd med at reducere antallet af medarbejdere og lokationer.

På årsbasis har Amazon 14 procent flere medarbejdere, i alt 1,52 millioner, ansatte, men det er 100.000 færre end ved udgangen af første kvartal

De samlede driftsomkostninger steg dog alligevel knap 12 procent til 117,92 milliarder dollar.

Taber penge på elbiler

På bundlinjen endte kvartalet med et underskud på 2,03 milliarder dollar mod et plus et år tidligere på 7,78 milliarder dollar. Tilbagegangen skyldes blandt andet er negativ påvirkning på 3,90 milliarder dollar fra værdien af aktierne i elbilproducenten Rivian, som er faldet i perioden.

Også i tredje kvartal ser Amazon muligheder for at klare sig bedre, end analytikerne tror.

Selskabet spår, at salget vil ligge et sted imellem 125 milliarder dollar og 130 milliarder dollar. Analytikere forventer et salg på 126,42 milliarder dollar.

/ritzau/Reuters

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14