23948sdkhjf

Nestlé og andre store virksomheder har hævet deres priser

Flere store forbrugervirksomheder har de seneste måneder hævet deres priser. En af de virksomheder er den schweiziske fødevaregigant Nestlé, der i de første seks måneder af 2022 har hævet sine priser med 6,5 procent.

Det oplyser Nestlé i forbindelse med sit halvårsregnskab.

Nestlé er kendt for blandt andet at stå bag mærker som Kitkat, Nescafé, Lion, Nesquik og Nestea.

Selskabet er en af de største globalt indenfor føde- og drikkevarer og solgte alene i de første seks måneder af 2022 for lidt under 350 milliarder kroner.

"Ansvarlige" prisstigninger

I en kommentar til regnskabet siger Mark Schneider, administrerende direktør i Nestlé, at prisstigningerne er blevet indført "på en ansvarlig måde".

Han siger også, at prisstigningerne har været med til at absorbere effekterne af stigende priser på råvarer og forsyningsproblemer.

På tværs af Nestlés forskellige markeder har det nordamerikanske været ramt af de største prisstigninger. Her er priserne i første halvdel af 2022 hævet med 9,8 procent. I Europa er de til sammenligning hævet med 4,9 procent.

Slutter sig til række af leverandører med højere priser

Nestlé er langtfra den eneste forbrugervirksomhed, som har hævet sine priser i løbet af i år. Også fastfoodkæden McDonald's og sodavandsproducenten Coca-Cola har hævet deres priser, fremgik det af selskabernes regnskaber tidligere på ugen.

Et af selskabernes hovedargumenter for prisstigningerne er, at de skal betale mere for at få de råvarer, de bruger til at producere deres produkter.

Den større udgift skubber de så videre til forbrugerne ved at hæve priserne.

De højere priser på forbrugsvarer som eksempelvis chokolade eller kaffe fra Nestlé er med til at øge inflationen. Den beskriver prisudviklingen over tid.

Tal fra Danmarks Statistik har tidligere vist, at inflationen i Danmark lå på 8,2 procent i juni. Det betyder, at de varer, forbrugerne i Danmark køber, i juni har været 8,2 procent dyrere, end de var i juni sidste år.

Det var den største stigning på et år siden februar 1983.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094