23948sdkhjf

Tredje generation Panduro sælger livsværket til svensk milliardfirma

Efter næsten 70 år slipper familien ejerskabet af hobbykæden Panduro. 

De nuværende ejere, brødrene Thomas, Jesper og Peter Panduro, har solgt virksomheden til den svenske koncern Lekolar, som leverer lærings- og udviklingsfremmende legetøj, interiør og legepladsudstyr til daginstitutioner og skoler. 

Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

- En stor del i beslutningen er, at vi i næste generation går fra tre til ni ejere, og det tror vi ikke ville være optimalt for Panduro. I Lekolar har vi fundet en ny ejer, hvor der er mange synergieffekter, og som har en langsigtet plan for de to virksomheder, siger Thomas Panduro, som har været adm. direktør i Panduro i over 20 år.

Vil ud til private

Lekolar har eksisteret siden 1971 og har i dag - ligesom Panduro - hovedkontor i Sverige og opererer i Norden. 

- Selv om vi har haft forskellige målgrupper, har Lekolar og Panduro meget tilfælles. Inden for hobbyartikler har vi tilsvarende udvalg, og vi er begge passionerede om at inspirere kreative mennesker og yde mulighed for både leg og læring, fortæller David Persson, adm. direktør i Lekolar.

Han tilføjer, at opkøbet af Panduro er et strategisk sats på at komme ud til privatforbrugere, hvor Panduro er markedsførende.

- Svært at sælge familievirksomhed

Før Thomas Panduro var det anden generation i form af Jørgen Panduro, der sad for bordenden i familievirksomheden, som blev stiftet i 1954 af Carlo Panduro.

- Det er naturligvis en svær beslutning at sælge en familievirksomhed, men vi er sikre på at dette er den bedste løsning for Panduro og alle vores dygtige medarbejdere, siger Thomas Panduro til Detailfolk.dk.

Foruden Panduro-brandet får Lekolar også Pando by Panduro, Kreatima og Pipoos med i købet, som forventes gennemført i efteråret, når konkurrencemyndighederne har godkendt handlen.

Handlens beløb oplyser parterne ikke, men begge virksomheder har en årlig omsætning på over 1 mia. svenske kroner. 

Panduro bliver under det nye ejerskab videreført som selvstændig virksomhed under ledelse af Rickard Kemfors. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11