23948sdkhjf

Billigere og bedre: Russiske fanger skal erstatte Ikea

Russiske fængsler er kendt for lidt af hvert, men møbelproduktion er ikke umiddelbart på listen.

Det kan der imidlertid blive lavet om på, for landet har en plan klar, når det kommer til at erstatte de Ikea-varehuse, der tidligere på året lukkede ned som en konsekvens af krigen.

Ifølge Finans har 30 fængselskolonier fra syv regioner indgået en aftale om at producere møbler, og ifølge Ivan Sharkov, chef for fængselsarbejde i Sverdlovsk-regionen, er fængselskolonier mere end i stand til at erstatte Ikeas tilstedeværelse i landet.

– Hvis du sammenligner det, er kvaliteten af vores møbler bedre, og vores priser er lavere, sagde han for nyligt til et lokalt russisk medie.

100.000 førstegangsforbrydere i arbejde

Den russiske regering har, siden invasionen sendte en lang række vestlige virksomheder ud af landet, arbejdet på at indføre et importsubstitutionsprogram. Det har blandt andet medført en ny lov, der gør fængselsarbejde muligt for 100.000 førstegangsforbrydere i de russiske fængsler.

Ifølge The Moscow Times har statslige og kommunale virksomheder i år underskrevet kontrakter for 600 mio. rubler svarende til 10 mio. dollars alene med fængselskolonier nær Ural-regionen.

De største kunder til fængselsmøblerne udgøres ifølge mediet af regeringsagenturer, landets øverste efterforskningsorgan samt statslige virksomheder.

Ruslands regering har afvist, at den krigsrelaterede udvidelse af ordningen for fængselsarbejde er udtryk for planer om at genoplive sovjettidens Gulag-lejre.

– Det bliver ikke et gulag; det vil være helt nye og anstændige forhold, udtalte den daværende nationale fængselschef, Aleksander Kalashnikov, tidligere på året.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141