23948sdkhjf

Svensk koncept vil udfordre dansk genbrugsgigant

Svenske Tradera har over tre mio. svenske brugere, og den digitale markedsplads åbner nu for første gang i Danmark, hvor danskerne kan sætte deres brugte varer til salg og på auktion

Hver dag er der mere end to millioner genbrugsvarer til salg på Tradera, der er Sveriges største og mest kendte markedsplads for genbrugsvarer. Nu rykker platformen for første gang ud over den svenske grænse og åbner for danske brugere. 

- Vi har i en årrække mærket en stigende interesse for Tradera blandt danske kunder, især inden for tøj, ure og samlerobjekter. En stigende efterspørgsel og den geografiske nærhed er nøglefaktorer for at satse på det danske marked. Danmark er også kommet langt i sin cirkulære modenhed, og vi mærker, at der er en stor interesse for at handle brugt blandt danskerne, siger Stefan Öberg, adm. direktør og medejer af Tradera.

Platformen er særligt kendt for at køre auktioner på privatejede varer, og der er i dag ca. 1.000 nye auktioner hver time. I 2021 blev der solgt 11,6 millioner brugte genstande på Tradera i Sverige. Ifølge Traderas topchef er målsætningen at få 500.000 danskere med på platformen i 2024.

Dansk direktør mærker holdningsskift

Henrik Rasmussen leder Traderas indtog i Danmark. Han kommer med en baggrund inden for salg, marketing og ledelse fra film- og forlagsbranchen. 

- I Danmark er der i øjeblikket et holdningsskifte, hvor flere vedkender, at vi ikke kan blive ved med at forbruge nye ting på samme måde, som vi har gjort tidligere. Vi bliver bedre til at bruge vores ting i længere tid og sende dem videre i systemet. Tradera tilbyder en nem vej at købe og sælge brugte varer online, og vi ser frem til at blive en del af udviklingen af cirkulær handel i Danmark, siger Henrik Rasmussen, chef for Tradera Danmark.

Han fremhæver særligt auktionsfunktionen som en vigtig feature - og noget, som især kaster penge af sig på ure, tasker og samlerobjekter.

- Danskerne kender bedst auktioner fra auktionshusene, men i Tradera er det en fast funktion, som mange brugere har stor succes med. Jeg tror, at det bliver en vigtig brik for danskerne, der kan få en reel markedspris deres brugte varer - og købere kan ofte finde rigtig gode handler, siger Henrik Rasmussen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.156