23948sdkhjf

Ikke set siden finanskrisen: Detailbranchen særligt hårdt ramt

Bagere, slagtere og købmænd, der må dreje nøglen om. Det skorter ikke på fortællinger om svære tider og regnskaber, der ikke længere kan hænge sammen på grund af blandt andet høje energipriser, gæld fra coronalån og lav forbrugertillid.

Nyt tal, som eStatistik har hentet for SMV Danmark, interesseorganisation for små og mellemstore virksomheder, viser, at antallet af konkurser blandt aktive virksomheder i september lå på 217. 

Det er det højeste tal for en måned i mere end ti år. Og ifølge SMV Danmark er det særligt detailbranchen, der bløder.

Administrerende direktør Jakob Brandt frygter, at der kan være meget mere af samme skuffe på vej.

- Tallene viser, at vi med stor sandsynlighed får den konkursbølge, som vi har frygtet. Vi nærmer os niveauet fra finanskrisen, og det er bekymrende, siger han til DetailWatch.

Danmarks Statistiks (DST) tal for konkurser i aktive virksomheder i september var 251. Tallet er sæsonkorrigeret, modsat eStatistiks tal, og kan derfor ikke sammenlignes direkte. Blandt DST's tal var tallet for september dog også usædvanlig højt i en historisk kontekst, og tendensen bekræftes dermed.

En af faktorerne, der gør det svært at få enderne til at mødes for de små og mellemstore virksomheder, er de høje energipriser. 

For et par uger siden præsenterede regeringen sammen med flere andre af Folketingets partier en ordning, der gør det muligt for virksomheder af udsætte betalingen af den ekstra energiregning, som alle rammes af lige nu. 

Den er dog blevet modtaget temmelig lunkent af erhvervslivet. Blandt selvejende købmænd er det kun ganske få, der har planer om at benytte sig af ordningen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Julefrokosten bliver dyrere i år
PriceRunner: Interessen for Black Friday er rekordstor
Genbrugsshop droppede Black Friday - men oplevede alligevel markant vækst
Nyt tøjmærke markerer Black Friday: Opfordrer til at købe mere affald
Dansk skomærke går nye veje i tilbudstid: Spar på strømmen - spar på skoene
Andre Nordiske Medier
Food Supply DK
Leder IDAG
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.129