23948sdkhjf

Tekstilkæde har underskud for første gang i 15 år

Hobbykæden Selfmade, der før gik under navnet Stof & Stil, kom ud af regnskabåret 2021/22 med et underskud på 1,2 millioner kroner efter skat. Samtidig faldt bruttofortjenesten fra 97 millioner kroner i 2020/21 til 83 millioner kroner i 2021/22. 

"Årets resultat skal ses i lyset af, at der er gennemført en stor del af transformationen fra Stof & Stil til Selfmade i et år, der igen har været præget af COVID-19 pandemien, samt store forstyrrelser i forsyningskæden. I tillæg har Ruslands angreb på Ukraine og de afledte konsekvenser heraf, påvirket salget negativt i det sidste kvartal", skriver virksomheden i årsrapporten. 

Selvom man skal helt tilbage til regnskabsåret 2005/06 for at finde det seneste underskud, og selvom regnskabet for 2020/21 viste et overskud på 10 millioner kroner, er dette regnskab ifølge ledelsen "tilfredsstillende" og afviger ikke væsentligt fra forventningerne.

Ledelsen skriver videre, at den har været tilbageholdende med at etablere nye fysiske butikker for i stedet at udvikle kædens online tilstedeværelse, da omnichannel ses som afgørende for at kunne klare sig i omskiftelige tider.

Kæden har i alt cirka 700 ansatte fordelt på fem forskellige lande med i alt 31 butikker. Den blev stiftet i 1980, dengang under navnet Peters Resthal, af ægteparret Marianne og Peter Lerche. I dag driver sønnen, Alexander Lerche, koncernen, som har hovedsæde i Herning.  

For regnskabsåret 2022/23 regner ledelsen i Selfmade med at være tilbage på niveauet fra 2020/21, men det forudsætter, skriver den i årsrapporten, at covid-19-situationen bevares under kontrol, og at krigen i Ukraine ikke eskalerer yderligere.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Julens Jul er populær som aldrig før
Analysefirma bryder Black Friday ned: Disse varer var mest populære i detailhandlen
H&M fyrer 1500 ansatte og skal spare milliarder
Stor sportskæde lukker otte butikker
Bilka-hapsdog fik blodig udgang
Lokal købmand drukner i arbejde
Andre Nordiske Medier
Food Supply DK
Leder IDAG
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.14