23948sdkhjf

Gyldendal vil inspirere 80.000 medlemmer - men nedjusterer med et tocifret millionbeløb

I kølvandet på Morten Hesseldahls afgang som administrerende direktør i august 2022 er der gang i en større oprydning hos Gyldendal og et fornyet fokus på kerneforretningen.

Det har først betydet et farvel til distributionsløsningen Publizon og streamingtjenesten Chapter, og nu er turen kommet til bogklubberne, der med et medlemstal på omkring 80.000 nu omdannes til digitale læseklubber. Det fortæller Gyldendal i en selskabsmeddelelse, og konstitueret administrerende direktør Hanne Salomonsen skriver i en kommentar:

”Gyldendals bogklubber har haft en stor historisk betydning, men de er ikke længere økonomisk bæredygtige. Med det nye læseklub-koncept samler vi kræfterne om at inspirere vores 80.000 medlemmer, profilere Gyldendals forfattere, og samtidig stimulere salget af bøger og lydbøger hos vores samarbejdspartnere.

I forlængelse heraf nedjusterer Gyldendal sine forventninger til året. Nu lyder omsætningsforventningen på 760-790 millioner kroner mod 780-820 millioner kroner, da seneste udmelding kom i august. Forventningen til driftsresultatet sænkes fra 50-60 millioner kroner i august til nu 35-45 millioner kroner.

Meldingen i august kom, efter at selskabet fremviste regnskab for første halvår af 2022. Her var omsætningen 20 millioner kroner lavere end første halvår 2021, og forventningerne til hele året 2022 nedsattes i den forbindelse med 150 millioner kroner. Nu er forventninger altså skruet yderligere ned.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nye tal viser, hvad butikstyvene stjæler: Særligt én varegruppe stikker ud
PriceRunner: Sådan runder Cyber Monday tilbudsræset af
Ny direktør for DSK: Han skal overtage efter John Wagner
Nets: Dette lærte vi af årets Black Friday
Power sætter rekord i en krisetid
Andre Nordiske Medier
Food Supply DK
Leder IDAG
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.187